Спално бельо в интериора

Интериорът на всяка стая винаги се трансформира поради някои важни детайли. Те включват задължителното присъствие на текстил в интериора: от малки възглавници и спално бельо до завеси и тапицерия. Още в Древен Египет най-ценният материал е бил ленът, който и до днес се цени. Това е прекрасен естествен материал, който диша, но както всички естествени тъкани, той се набръчква, въпреки че този недостатък се губи на фона на неговите значителни предимства.

Ленът се използва от дълго време в интериора. Той е един от най-скъпите естествени материали. Днес ленените аксесоари и детайли в апартаменти и къщи се използват все по-често и се предпочитат в почти всички стилистични направления на дизайна.

Спалното бельо ще подчертае интериора на всяка стая с деликатна текстура или модел, ако не е едноцветен. В съвременните интерпретации на стила е много модерно спалното бельо да бъде в пъстри ленени нишки с груба обработка. Въпреки факта, че лененото спално бельо бързо се замърсяват и набръчкват, то изглежда перфектно във всеки цвят и е в хармония с различните облицовки на стените.

Ако говорим за комфорт и уют в спалнята, където човек почива почти през цялото време, то ленът е това, което е необходимо за спокоен сън и умиротворяваща атмосфера. Спалното бельо, изработено от този материал, перфектно охлажда тялото в горещия сезон и се затопля в студа. То е доста гладко и необичайно приятно на допир.

Боядисаното бельо на практика не избледнява и не губи цвета си; лесно се глади, когато е мокро. Днес производителите на текстил за спално бельо продават само сертифицирано висококачествено спално бельо, което се подлага на внимателна обработка и контрол, така че да можете да спите спокойно в него.

Кухня и спално бельо - пълна съвместимост

Покривката на масата играе важна роля в обстановката на кухнята или трапезарията. Просто, без претенции, но в същото време, полираните прибори за празника изглеждат елегантно върху ленена покривка с бродерия и воаби, а това е важно за всяка домакиня.

Ленената тапицерия в хола се използва все по-често, например, това могат да бъдат декоративни калъфи, тапицирани дивани и фотьойли. Прекрасно решение в интериора на модерен апартамент или къща са мебелите изработени от дърво, съчетани с лен.

Източник: http://spalnobelio.bg