Как да декорираме малката баня

Площта на банята в стандартните апартаментиобикновено никак не е голяма и тази тенденция е особено характерна за банята. Въпреки това, ако спазвате някои правила, можете да създадете прекрасен дизайн и в това малко помещение, без да се лишавате от комфорта на най-важните компоненти.

Какви плочки да изберете за банята, за да увеличите визуално пространството?

Сега ще ви издадем няколко тайни:

Първо, огромното разнообразие на компактни душ кабини, ъглови бани, тоалетни чинии и мивки работи във ваша полза. Изберете санитарен фаянс с по-малки размери, който ще ви служи отлично, но без да отнема много от и без това нищожното пространство.

На второ място можем да отбележим трикът с цветове. Светли плочки по стените и пода, ярка завеса, повече дневна светлина – ето кои са вашите съюзници във визуалното разширяване на пространството.

Следват огледалата, които задължително трябва да намерят своето място в една малка баня. Не само от функционална, но и от декоративна гледна точка. Огледалата правят всяка стая да изглежда по-просторна и това изобщо не е мит.

Не се отчайвайте в никакъв случай, защото малката ви баня може да стане много стилна, ако е перфектно съчетана в някой от любимите ви стилове – минимализъм, Хай-Тек, Прованс, Винтидж и други.

За стените в повечето малки бани е добре да се използват керамични плочки. Те са най-популярния материал за банята, най-вече заради чудесните си свойства – страхотен външен вид и здравина.

Керамичните плочки могат да се поставят на всякакви повърхности и са подходящи за всеки един стил.

Разнообразието от модели е невероятно и използвайки плочки с различни цветове, можете да създадете уникална баня, който никой друг не притежава. За пода се използват подови плочки с по-груба повърхност, за да не се хлъзгат.

Икономичен вариант за баня е също така и дизайн с боядисани стени. Тази опция обаче е по-малко практична, в сравнение с варианта с плочките.

Що се отнася до тавана, малката баня ще изглежда чудесно с окачен таван, с монтирани светлини.

По този начин дизайнът ще придобие много изящен и кокетен вид.

Източник: КЕРАМО БГ