Обзавеждане на детска стая

Обзавеждането на детска стая, особено на тийнейджър е голямо предизвикателство. Трудно може да знаете каквото иска вашето дете, за това трябва добре да си поговорите с него за обзавеждането на стаята му. На вас може да ви харесва един стил, но той да няма нищо общо с това, което харесва детето ви. Не налагайте никога вашето мнение, щом се касае за лично пространство на други хора.

Така, какво харесват децата и как да подходите към обзавеждането на стаята им?

На първо място поговорете с тях - какви мебели искат: тъмни или светли. Какво легло, бюро и шкафове също е част от личното пространство на децата ви. Дайте им идеи, като разгледате заедно магазини за мебели - това може даро още повече да ви сближи.

Но понеже много деца не обичат като вас да обикалят магазини, помислете за вариант от книжни каталози или от сайтове да направите избора за обзавеждане. Важното е детето ви само да избере мебелите за собствената си детска стая.

Много важно е и цвета на стените на стаята - там вече вашите деца трябва да бъдат истински господари. Предложете им не просто бял, син или розов цвят на стената, а също така и фототапети, постери, плакати и дори картини. Нека те самите да направят своя избор и не се стряскайте ако искат да облепят стените си например с музикални постери или пък метални табели със забавни надписи. Това е тяхната субкултура и начин да се изразят.

А знаете ли, че може да поръчате и печат на плакати по ваш дизайн или пък на снимка, която ви харесва? Това вече може да направите онлайн, няма нужда дори да ходите до офиса на някоя фирма за печат. Така вашето дете ще може да направи стените на детската си стая уникални. Да поръчате печат на плакат е наистина лесно, така че помислете и за тази идея.

Подовата наистилка не е нещо, над което вашето дете ще наблегне, но му дайте пак възможност за избор. Настилката в детската стая може да бъде само паркет или пък и килим. Изборът на килими в днешно време е огромен, въпрос на вкус е да намерите това, което търсите.