Съвети при обзавеждане на банята

Какви мебели за бяна трябва да търсим? Кои са най-удачните материали ? Това ще разискваме в тази статия.

Има няколко вида избор при обзавеждането на банята.Първия който ще представя е шкафчета за баня от МДФ или от дърво: това е най-евтиния вариант да обзаведете помещението, но и съответно най-некачествения. Въпреки че МДФ-а е влагоустойчив той не е идеалното решение за бяната, защото не е водоустойчив! Цените са в пъти по-ниски от шкафчетата направени от полиуретанова пяна или полистерен, по-известен като полистирол. Ако обзавеждането е направено с материали от МДФ или дърво трябва да знаете, че няма да издържи дълго, освен ако банята ви не е голяма и водата трудно би достигнала до тях или имате душ кабина.Само тогва се препоръчва закупуване на такива продукти.

Вторият вариант за банята е шкафчета от полиуретанова пяна, която има водоустойчив характер и е идеално решение. Друг плюс, е че мебелите от полиретанова пяна са пожароустойчиви. Друг върпос е колко ще устои самата боя на огън.Цените са коренно различни от тези на МДФ-а и дървото, в пъти по-големи.

Третия вариант е обзавеждането на банята да е с шкафчета, чиято материя да е от полистирол.Има същия водоустойчив характер като полиуретановата пяна и е един от най-предпочитаните материалии за производството на мебели за баня. Цените също са високи.
Какво още трябва да знаем: Обикновено гаранцията за мебелите изработени от полиуретанова пяна и полистирол са няколко години. Най-често при тези мебели с времето се разрушава лаковото покритие или боята която използва производителя.